Erbjudanden just nu:
Ta mig till första sidan!
Övriga kategorier
Shoppingguide


Sök bland butiker
Sök på ord i våra beskrivningar eller på butikernas namn.
Shoppingförslag
Märkeskläder
 • ASOS.com
  ASOS är en engelsk superstore med snygga märkeskläder där du kan hitta i princip allt du kan tänkas vilja ha inom mode.
 • Fashionisland
  Här hittar du snygga kläder för killar från coola märken och kända designers. Shoppa dina märkeskläder online.
 • Zalando
  Säljer mycket skor men har även ett rejält stort utbud av kläder för både damer och herrar. En riktigt trevlig shop.
 • Noos.se
  Mängder av snygga märkeskläder för både män och kvinnor och trevliga accessoarer dessutom. Många fina märken.
Smink och parfym
 • Beautyplanet
  BeautyPlanet har ett bra utbud av både smink, parfym och andra produkter för hudvård och hårvård, för tjejer och killar.
 • Bangerhead
  Specialiserar sig på hårvård och har t ex hårfärg, schampo, styling och allt annat du behöver för att fixa ett perfekt hår.
 • Parfymhuset
  Parfymhuset har massor av parfym helt enkelt. För både kvinnor och män. Spara upp till 50 % genom att köpa på nätet.
 • GlossMe
  Mängder av smink och andra hudvårdsprodukter, men även parfym och kroppsvård etc. Bra butik och bra priser.
Accessoarer
 • Slipskungen
  Slipsar, manschettknappar, plånböcker, handskar, bälten. Allt finns här. Framför allt finns det många snygga slipsar.
 • Stayhard
  Mängder av snygga kläder och accessoarer så som väskor, armband och halsband, plånböcker och klockor.
 • Strumpgalen.se
  För dig som vill ha snygga, färgglada och coola strumpor i riktigt bra kvalitet finns den här trevliga lilla sida.
 • Hedbergs Guld
  Här hittar du smycken av alla slag. Det finns dyrare smycken från kända designers och prisvärda saker också.
Prisvärt / Billigt
 • Vingåker Factory Outlet
  En outlet som även finns på nätet. Här köper du märkeskläder klart billigare än i vanliga butiker, fast smidigare.
 • Dress-for-less.se
  Detta är ännu en outlet där du handlar märkeskläder direkt på nätet. Du hittar upp till 70% billigare priser på kläder här.
 • iadore.se
  För dig som vill handla smycken till bra priser finns denna butik. Stort utbud av smycken och alltid sänkta priser.
 • Bonprix.se
  Bonprix har massor av vanliga kläder till riktigt trevliga priser. Bra när du vill betala för kläderna och inte märket.
Skor
 • Heppo.se
  Riktigt bra utbud av märkesskor för både män och kvinnor. Enkelt att hitta den typ av skor man letar efter. Plus fri frakt!
 • Spartoo.se
  Massor av skor för båda könen till bra pris. Hos Spartoo finner du skor från alla möjliga kända märken. Frakten är fri!
 • BarnskoButiken
  Jobbigt att köpa skor till barnen? Slipp mycket krångel genom att göra det i denna butik. Bra utbud till varierande pris.
 • ECCO
  Det klassiska märket ECCO finns nu med egen butik. Du hittar många olika typer av skor. Bra kvalitet som alltid.

Kläder på nätet - BETALNINGSSÄTT

Det finns flera olika sätt att betala när du handlar kläder eller någonting annat på nätet. De olika betalningssätten har olika fördelar men sett ur ett säkerhetsperspektiv är alla mer eller mindre lika. Du kan välja det alternativ som passar dig bäst, och för att du ska veta vad de olika alternativen innebär har vi här sammanställt olika betalningsalternativ. Kom dock ihåg att inte alla butiker erbjuder alla de alternativ som tas upp här, och även att dessa är de vanligaste, andra alternativ kan också förekomma!

 

Kontokort / Kreditkort

Detta är et väldigt vanligt och dessutom mycket smidigt sätt att betala. Du använder ditt kontokort precis som när du går och handlar i mat- eller klädaffären. Då du inte kan trycka in din pin-kod online måste du istället ange annan information för att indentifiera dig och ditt kort. Först berättar du vilken sorts kort du har, ifall det är ett VISA, American Express, Remember Card osv. Du fyller sedan i ditt namn, och det är här viktigt att du anger exakt samma namn som står på ditt kort, så att det inte blir något fel. Du fyller vidare i ditt kortnummer i sin helhet följt av månad och år som kortets giltighet går ut. Efter detta fyller du i din CCV-kod, vilket är de tre siffrorna längst till höger på baksidan av ditt kort, de som står grupperade för sig själva.

 

Att betala med kontokort har tidigare varit någonting som många aktat sig för då man varit rädd för att kortnummer och annan information ska stjälas av en illvillig hacker eller liknande. Nu för tiden har i princip alla butiker online en bra och säker betalning och risken är liten att din information ska läcka ut. Ett bra tips är att alltid ha ett antivirusprogram installerat med färska uppdateringar för att undvika eventuella virus och annat. Detta gör risken ännu mindre att någonting mot förmodan skulle hända.

 

Faktura

Det går ofta bra att handla mot faktura, men det är inte alla butiker på nätet som erbjuder denna tjänst. I detta fall får du varorna skickade till dig och kan betala fakturan inom den betalningstid den enskilda butiken har satt upp. Ifall du vill betala mot faktura brukar normalt en kreditupplysning göras på dig för att se att du kan betala och dessutom görs det en kontroll av ditt namn mot din folkbokföringsadress, allt för att undvika att du utger dig för att vara någon som du inte verkligen är.

 

Betalningstid på en faktura kan variera men är normalt 30 dagar. I många fall tas en extra fakturaavgift ut för administrativa kostnader osv. Faktura kan vara ett bra alternativ om du verkligen inte vill betala med kreditkort eller om du inte har pengar på kontot precis just nu, men räknar med att få in dem inom ett par veckor. Du som har betalningsanmärkningar eller liknande kan kanske bli nekad att betala via faktura.

 

Postförskott

Detta är en metod som är lite säkrare för säljaren än t ex faktura. I det här fallet skickas varan till ett utlämningsställe, t ex en mack eller mataffär nära dig och sedan får du kvittera ut paketet genom att betala vid utlämningen. Detta är ett annat alternativ ifall du tvekar att använda kontokortet direkt på nätet. Det är säkert och bra, och tillåter dig att dröja med betalningen några dagar. Du måste dock alltid betala innan du kan få din vara. Ibland tillkommer en extra kostnad för denna tjänst.

 

Postförskott innebär en säkerhet för säljaren som faktura inte har, då säljaren vet att man aldrig hamnar i en situation där man har lämnat ut varan men sedan aldrig ser röken av vare sig varan eller betalningen. Ifall varan inte betalas så lämnas den inte heller ut. En del butiker undviker dock postförskott då det ibland finns de som struntar i att hämta ut en beställd vara. I det fallet får varan skickas tillbaka till säljaren, men vissa kostnader för frakt etc återfås ju aldrig.

 

Delbetalning

I vissa fall kan du även delbetala dina varor. Det är långt ifrån alla butiker som erbjuder delbetalning / avbetalning men det händer att större kedjor som säljer dyra varor som elektronik eller dyrare kläder etc har denna möjlighet. I så fall får du betala tillbaka lite varje månad enligt en avbetalningsplan. Du ska dock inte glömma att det nästan alltid tillkommer ränta på detta, på samma sätt som om du hade tagit ett lån. Vanligtvis är de räntor du får betala för avbetalningar betydligt högre än räntan på ett vanligt banklån, varför man helst ska undvika att delbetala en vara om det är möjligt.

 

I många fall är det en bättre idé att helt enkelt ta ett vanligt banklån ifall man vill köpa t ex en platt-tv eller något annat som är för dyrt att köpa rakt av. Då får du en betydligt bättre ränta och troligen längre tid på dig att betala tillbaka. Dessutom kanske du kan låna på din bostad eller bil, vilket innebär ännu bättre ränta. För mer information om lån av olika slag kan du titta in på Lån-info, en bra webbsida med mycket information om alla typer av lån och banker och andra långivare. Du som har en betalningsanmärkning kan dessutom inte betala via t ex faktura och ibland inte via postförskott. Att ta ett vanlig lån kan då vara en bra idé. Läs mer om att låna trots en betalningsanmärkning på Lån-Info.