Erbjudanden just nu:
Ta mig till första sidan!
Övriga kategorier
Shoppingguide


Sök bland butiker
Sök på ord i våra beskrivningar eller på butikernas namn.
Shoppingförslag
Märkeskläder
 • ASOS.com
  ASOS är en engelsk superstore med snygga märkeskläder där du kan hitta i princip allt du kan tänkas vilja ha inom mode.
 • Fashionisland
  Här hittar du snygga kläder för killar från coola märken och kända designers. Shoppa dina märkeskläder online.
 • Zalando
  Säljer mycket skor men har även ett rejält stort utbud av kläder för både damer och herrar. En riktigt trevlig shop.
 • Noos.se
  Mängder av snygga märkeskläder för både män och kvinnor och trevliga accessoarer dessutom. Många fina märken.
Smink och parfym
 • Beautyplanet
  BeautyPlanet har ett bra utbud av både smink, parfym och andra produkter för hudvård och hårvård, för tjejer och killar.
 • Bangerhead
  Specialiserar sig på hårvård och har t ex hårfärg, schampo, styling och allt annat du behöver för att fixa ett perfekt hår.
 • Parfymhuset
  Parfymhuset har massor av parfym helt enkelt. För både kvinnor och män. Spara upp till 50 % genom att köpa på nätet.
 • GlossMe
  Mängder av smink och andra hudvårdsprodukter, men även parfym och kroppsvård etc. Bra butik och bra priser.
Accessoarer
 • Slipskungen
  Slipsar, manschettknappar, plånböcker, handskar, bälten. Allt finns här. Framför allt finns det många snygga slipsar.
 • Stayhard
  Mängder av snygga kläder och accessoarer så som väskor, armband och halsband, plånböcker och klockor.
 • Strumpgalen.se
  För dig som vill ha snygga, färgglada och coola strumpor i riktigt bra kvalitet finns den här trevliga lilla sida.
 • Hedbergs Guld
  Här hittar du smycken av alla slag. Det finns dyrare smycken från kända designers och prisvärda saker också.
Prisvärt / Billigt
 • Vingåker Factory Outlet
  En outlet som även finns på nätet. Här köper du märkeskläder klart billigare än i vanliga butiker, fast smidigare.
 • Dress-for-less.se
  Detta är ännu en outlet där du handlar märkeskläder direkt på nätet. Du hittar upp till 70% billigare priser på kläder här.
 • iadore.se
  För dig som vill handla smycken till bra priser finns denna butik. Stort utbud av smycken och alltid sänkta priser.
 • Bonprix.se
  Bonprix har massor av vanliga kläder till riktigt trevliga priser. Bra när du vill betala för kläderna och inte märket.
Skor
 • Heppo.se
  Riktigt bra utbud av märkesskor för både män och kvinnor. Enkelt att hitta den typ av skor man letar efter. Plus fri frakt!
 • Spartoo.se
  Massor av skor för båda könen till bra pris. Hos Spartoo finner du skor från alla möjliga kända märken. Frakten är fri!
 • BarnskoButiken
  Jobbigt att köpa skor till barnen? Slipp mycket krångel genom att göra det i denna butik. Bra utbud till varierande pris.
 • ECCO
  Det klassiska märket ECCO finns nu med egen butik. Du hittar många olika typer av skor. Bra kvalitet som alltid.

ÅNGERRÄTT / BYTE

Det är viktigt som konsument att veta vad som gäller för byte, retur och öppet köp. Detta gäller både i vanliga butiker och på nätet. Då det kan vara lite annorlunda när du handlar online ska vi här snabbt och tydligt gå igenom vad som gäller för dig när du handlar kläder eller annat på nätet.

 

Retur / Ångerrätt

Enligt konsumentlagen har du alltid rätt att ångra dig och lämna tillbaka en vara du har köpt inom 14 dagar efter köpet (det är alltså köparens rättighet enligt lagen). Detta gäller självklart bara då varan returneras i originalskick, alltså samma skick som den kom i. Eventuella märkes-tags eller andra lappar som finns på varan från början ska vara kvar och du får inte ha använt den. Ifall du väljer att returnera en vara är det du som får stå för fraktkostnaden som uppstår när du skickar tillbaka varan.

 

Ifall varan skulle vara felaktig, trasig eller det på annat sätt uppstått ett fel som inte beror på dig så får istället säljaren stå för frakten. Du ska ju inte behöva betala för ett fel som någon annan har begått. Du ska alltid kontrollera allting du har köpt så snart du fått hem sakerna. Ifall du upptäcker att någonting är fel ska du så snabbt du kan kontakta säljaren och göra denne uppmärksam på problemet. Har du doc inte reklamerat eller meddelat säljaren inom dina 14 dagar kan det vara för sent, så se till att vara snabb om något är fel eller trasigt.

 

Olika butiker kan ha lite olika policy när det gäller t ex byte av vara, en del kanske låter dig byta gratis inom en viss tid, men normalt får du troligen betala portot. Ifall du ångrar dig helt och inte vill behålla din vara alls får du tillbaka dina pengar, men hur lång tid det tar innan pengarna åter är på ditt konto kan variera, och ibland ta uppåt två veckor eller mer.

 

Många butiker är noga med returer och liknande och gör en liten utredning för att se till att varorna inte är använda eller på något sätt inte längre är i nyskick. Var försiktig när du öppnar ditt paket och tittar på din vara och undvik att ha på dig kläderna ifall du inte vill behålla dem eller hittat nåt fel på dem.

 

Öppet köp / Byte

Öppet köp är egentligen bara en tjänst som olika företag och butiker erbjuder och det finns inte någonting i lagen som säger att en säljare är tvungen att erbjuda öppet köp. Du har 14 dagars ångerrätt enligt konsumentlagen men i övrigt finns det inga regler för detta. En butik får själv bestämma hur länge det är öppet köp eller om man inte vill ha detta alls. De butiker som har öppet köp längre än 14 dagar erbjuder alltså dig en extra tjänst utöver vad de är tvugna att göra. Inte alla webbshoppar erbjuder öppet köp då det är kostsamt med frakt fram och tillbaka och dessutom omständigt för båda parter. Försök att tänka igenom ditt köpa noga innan du gör det och se till att du har pengarna som krävs för att betala varan du köper. Då sparar du tid och bekymmer och risken minskar att du behöver utnyttja ångerrätten.

 

Öppet köp är möjligheten att få lämna tillbaka en vara och få tillbaka pengarna som du betalat för denna vara. Det ska inte blandas ihop med bytesrätt. Bytesrätt innebär istället att du har rätt att lämna tillbaka din vara och sedan välja någon annan vara för samma pris istället. Bytesrätt innebär således att du inte får tillbaka dina pengar, men har dem tillgodo ifall du bestämmer dig för att lämna tillbaka det du köpt.

Var noga med att kontrollera vilka villkor som finns för bytesrätt och eventuellt öppet köp när du är inne på en okänd onlinebutik. Glöm heller aldrig bort att du ALLTID har 14 dagars ångerrätt enlig LAG så länge du lämnar tillbaka varan i originalskick!